پیشرفت علم و صنعت برق

bms

پیشرفت علم و دانش در عرصه‌های و علوم مختلف باعث به‌روزرسانی و اعتلای کیفی سطح زندگی بشر گردیده است. صنعت برق نیز از این مطلب مستثنا نبوده و با توجه به پیشرفت‌های علمی در این عرصه شاهد نوآوری‌ها و تجارب بسیار ارزشمندی در زندگی روزمره بشر بوده‌ایم. در این مقاله از سایت هونام قصد داریم به گوشه‌ای از این پیشرفت در صنعت برق اشاره نماییم.

 ساختمان های بلند

  • آب‌رسانی در ساختمان‌های بلندمرتبه

روش آب‌رسانی معمول در ساختمان‌های ارتفاع کم شهری، دیگر پاسخگوی نیاز مصرف‌کننده‌های ساکن در برج‌ها نبوده و با تغییر سیستم قدیمی به بوستر پمپ، درایو و سیستم PID نیاز ساکنین ساختمان‌های بلندمرتبه نیز مرتفع گردید است.

  • سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق و تهویه مرکزی

ماجرای غم‌انگیز ساختمان پلاسکو که تقریباً در حافظه اکثر هم‌وطنان وجود دارد دارای علل مختلفی بود که یکی از موارد تأثیرگذار در عدم تخلیه به‌موقع و افزایش تعداد تلفات، مشکل در تخلیه دود از داخل راهروها و راه‌پله‌ها بود که باعث خفگی و عدم دید مناسب برای خروج به‌موقع بود. درزمینهٔ سیستم اعلام و اطفاء حریق نیز مهندسان و طراحان عرصه صنعت نوآوری‌های بسیار خوبی داشته‌اند، به‌طور مثال استفاده از سیستم اگزاست فن و فشار مثبت در تابلو برق مربوطه و در نظر گرفتن سناریو مناسب و کارشناسی شده می‌توان در مواقع بحران بسیار بهتر و مؤثرتر عمل نمود و جان افراد بسیاری را نجات داد.

  • سیستم‌های تأمین برق اضطراری

تقریباً همگان با مشکلات بی‌برقی‌های ایام تابستان آشنا هستند که خود به تنهائی اختلالی مهم درروند زندگی عادی شهری و مهم‌تر از آن اختلال و ضررهای بزرگ در کارخانه‌های صنعتی، ادارات و نهادها و سازمان‌ها، سیستم‌های بهداشت و درمان و … محسوب می‌شود. با امکانات و راهکارهای موجود در صنعت برق امروزه می‌توان این موارد را نیز تقریباً تا حدودی حل نمود و یا از ضررهای جانی و مالی این قبیل مسائل کاست.

برای مجموعه‌های بزرگ به‌راحتی می‌توان با نصب دیزل ژنراتورها و مدارهای چنج اور (Change Over) اتوماتیک، مشکلات قطعی برق در شبکه سراسری را جبران نمود.

bms

  • هوشمند سازی سیستم برق‌رسانی منازل و صنایع (BMS)

درزمینهٔ هوشمند سازی منازل و صنایع تا حدود خیلی زیادی می‌توان در مصرف انرژی و مشکلات خطاهای انسانی جلوگیری کرد و نیز با توجه به گران شدن حامل‌های انرژی می‌توان با استفاده از تکنولوژی‌های نوین بسیاری از هزینه‌ها را کاهش داد و سیستم مصرف انرژی را بهینه نمود.

برای مثال در ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری با متراژهای بالا در هنگام خروج افراد از منزل و یا پایان ساعات کاری و یا اداری بازبینی کل مجموعه برای کنترل خاموش بودن مصرف‌کننده‌ها، امری دشوار، زمان‌بر و همراه با خطاهای انسانی می‌باشد. ولی با داشتن سیستمی هوشمند با سناریویی دقیق تقریباً تمامی این مسائل حل گردیده و به نحو مطلوبی مصرف انرژی و به‌تبع آن هزینه‌های مصرف کاهش چشمگیری خواهد داشت.

  • راه‌اندازی موتورهای صنعتی

همان‌طور که می‌دانید موتورهای سه فاز در رنج بالاتر از 7.5 کیلووات را نباید به‌صورت مستقیم راه‌اندازی کرد و روش‌های مخصوص به خود دارد که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

درروش قدیمی با مدار ستاره مثلث این موتورها را راه‌اندازی می‌کردند (در حال حاضر نیز همچنان از این روش استفاده می‌شود) ولی با حضور درایوها و سافت استارترها این مهم به‌راحتی و با آپشن های خیلی بیشتر و متنوع‌تر قابل‌اجرا می‌باشد.

برای مثال موتور 315 کیلووات برای راه‌اندازی جریانی حدود 600 آمپر را نیاز دارد ولی موتورها برای اینکه از حالت سکون به حرکت درآیند، 2 تا 3 برابر جریان نامی خود را نیاز دارند. با توجه به اینکه شما کلید محافظتی موتور خود را به‌تناسب جریان درج‌شده روی پلاک موتور انتخاب کرده‌اید، قطعاً هنگام راه‌اندازی کلید مربوطه مدار را قطع خواهد کرد. درحالی‌که می‌توانیم با قرار دادن درایو سر راه این موتور، هم به آپشن های زیادی دست‌یابیم و هم یک راه‌اندازی نرم و بدون خطا داشته باشیم. از کوچک‌ترین امکانات درایو می‌توان به راه‌اندازی نرم (عدم فشار به قطعات مکانیکی) کنترل دور موتور به RPM دلخواه و حفاظت‌های گوناگونی که درایو از موتور انجام می‌دهد اشاره کرد.

در آخر یادآور می‌شویم همکاران و مهندسان ما در مجموعه هونام می‌توانند در هر یک از زمینه‌های یادشده که موردنیاز شما باشد، مشاوره دقیق، کاربردی و کاملاً رایگان خدمت شما ارائه نمایند.

دسته بندی محصولات